Co pít?

Pijte v dostatečném množství vodu či minerální vodu, čerstvě připravené zeleninové šťávy, bylinkové čaje, nebo čaje s protikvasinkovými účinky jako je lapacho, vilcacora, bancha (silně detoxikační, popíjejte raději v průběhu dne po doušcích) a maté. Lze velmi doporučit i čaj z lichořeřišnice.

Můžete pít domácí rostlinná mléka; kupovaným se vyhýbejte, pokud jsou doslazovaná nebo obsahují konzervační látky. Zkuste se podívat do Zeleninové šťávy, najdete tam cenné rady, které šťávy jsou přínosné a v jakém množství je pít pro podporu vašeho uzdravení. Ovocné šťávy je také možné pít, jen je třeba dodržet pravidla pro konzumaci ovoce. Více v Ovoce. Myslete na to, že zeleninová či ovocná šťáva vydá za jídlo; popíjejte jí takové množství, aby vám to ještě bylo příjemné a nenutili jste se.

Omezeně se dá doporučit pití čerstvého, nepasterizovaného kozího mléka, od druhé fáze nízkosacharidové protiplísňové diety. Takové kozí mléko má velké množství cenných látek, které při oslabení organismu Candidou i prvotní fází diety tělo vděčně zužitkuje.

Ještě bych se chtěla vrátit k té vodě…je to kapku složitější než jen natočit vodu z kohoutku nebo nalít z PET lahve do skleničky a vypít. Pokud neberete vodu ze své nezávadné studně nebo z pramenité bystřiny či lesní studánky, s nejvyšší pravděpodobností pijete vodu, která byla zbavena své struktury. Vy však potřebujete pít vodu strukturovanou (spinovanou).

 

water-90781_640

 

Jak získám strukturovanou vodu, a o co se vlastně jedná?

Dnes jen málokterá voda je skutečně alkalická, plná cenných minerálních látek. Dnes pijeme vodu chlorovanou z vodovodu, nebo výrobně stáčenou do PET lahví, a málokdo má přístup k té správné, přírodní, strukturované vodě. Upravená voda již nemá strukturu, tedy nedá vám to, co tělo tolik potřebuje.

Existuje několik řešení, jak snadno přijít ke strukturované vodě; nejsnadnější je vodu přemrazit. Tím se opět obnoví struktura. Necháte rozmrznout a hned můžete pít. Je také možné využít různě drahých přístrojů, které vesměs udělají s vodou to samé – vrátí jí strukturu.

Pro mražení vody je velmi důležité mít „zdravou“ láhev, tedy vyrobenou z takového materiálu, který by do vody nepouštěl škodlivé látky. Pokud chcete mrazit vodu v plastové lahvi, řiďte se číslem vepsaným v trojúhelníčku, který je na každé lahvi. Vhodné jsou láhve s čísly 2, 4 a 5.

Na trhu se nejčastěji objevuje láhev s číslem 1, tedy PET. I v této lahvi je možné mrazit vodu, ale nejdříve musíte láhev zbavit škodlivých látek. To uděláte poměrně snadno. Každý den do láhve nalijete destilovanou vodu, po 24 h vyměníte za další destilovanou vodu. Po pěti dnech se z láhve vyloučí všechny škodliviny, láhev se tzv. zatáhne a je již vhodná pro přemražení vody.

Co nepít?

Nepijte kávu a černý čaj, neboť oba nápoje jsou silně kyselinotvorné. Vyhněte se sáčkovaným čajům, protože obsahují pesticidy a insekticidy. Jedinou náhražku kávy, kterou lze občas doporučit, je ta z kořene čekanky pro vysoký obsah prebiotik.

 

čaj

 

Nepít jakékoli slazené sycené nápoje, nebo energy drinky, to považuji za samozřejmost, o které není třeba se příliš rozepisovat.

Nepoužívejte k doslazení vody šťávy a sirupy, nebo vodu z kompotu, byť jsou produkty třeba domácí – obsahují minimálně cukr nebo sladidlo, a oboje je při dietě vyloučeno.

Nepijte ani kravské mléko; zahleňuje váš trávicí trakt a v hlenu se rády drží kvasinky a mají tam dobrou půdu pro množení. To je přesně situace, které se musíte vyhnout.

Pití alkoholických nápojů se rovněž vyhněte. Bez výjimek.